Kundalini Ioga abasta diverses tècniques: principalment ús de postures, exercicis de respiració, repetició de mantras i meditació, amb la finalitat de despertar l’ésser humà a un estat de plenitud. Per molt temps es va transmetre en forma restringida, de mestre a deixeble, fins que un Mestre de Kundalini Ioga conegut a Occident com Yogi Bhajan va arribar a Amèrica en 1969 mogut per la intenció d’ensenyar lliurement aquesta tecnologia com una eina útil per a la humanitat en general, per enfrontar l’època de canvis per la qual travessem.

K.I. treballa sobre una triple estructura: el cos (el teu vehicle per viatjar a través d’aquesta vida, el qual necessita una neteja, cura i afinació), la ment (guia les teves accions i emocions; segons com penses, et relaciones, poses imatges i crees mons contínuament) i l’ànima o esperit (pot ser anomenat de moltes formes, com a energia còsmica, el més subtil en tu), i tenir present l’origen, com una realitat, que ets part de l’infinit.

Quan fas una pràctica regular d’aquesta eina, obtens diversos beneficis: desenvolupes la ment neutral, que et dóna intel·ligència i gràcia. T’ensenya a obtenir un sistema immunològic i un sistema nerviós forts, glàndules vitals, bona circulació i una consciència de l’impacte dels teus hàbits.

A través de la meditació, pots calmar la ment i desenvolupar la teva intuïció per reconèixer el que és real i important per a tu, t’enfrontes a les coses com realment són, en comptes de com les projecten les teves pors; aprens a conduir la teva energia, a experimentar i a penetrar qualsevol situació donada per aconseguir un equilibri. Són molts els beneficis, simplement has de comprometre’t, ser constant i posar el millor de la teva part.